Radmans Bygg Service AB

Snickeri

Gips mellanvaggar ock undertak

En av de grundläggande och vanligaste elementen i torrt byggande är väggar av gips kartong som till skillnad från andra konstruktioner har många fördelar. Väggar av gips kartong är mycket lättare än andra konstruktioner och därför kan de användas i byggnader med dåliga statiska förhållanden.

Används gips kartong skivor att sänka innertak och de kan göras av vanliga, vattentäta och eldsäkra skivor. Innertak sänks ofta på grund av att man vill dölja installationer och montera belysning som skapar en speciell ljuseffekt i utrymmet. Attraktiva designlösningarär obegränsade på samma sätt somnär man bygger gips kartong väggar. 

Fördelarna med gips?

Gips som byggmaterial har ett flertal avsevärda fördelarjämfört med andra material som gör att det är det bästa materialet för inomhusdekoration:

 • relativt enkel och snabb montering
 • snabb torkning
 • lågt pris
 • bra ljud- och värmeisolering
 • hög brandsäkerhet
 • innehållernaturliga mineralersom inte är farliga för människors hälsa
 • obegränsade möjligheter att skapa olika arkitektoniska former
 • inbyggda installationer utan slitsar i väggen
 • möjligheten att utföra arbeten i utrymmen som redan är inredda
 • naturlig fuktreglering i utrymmet
 • mer exakt utföring än vid klassiskamureriarbeten och putsning

Gips och bygge

Gips är en mineral som består av kalciumsulfat (CaSO4xnH2O där ”n” är antalet vattenmolekyler som kan bindas och beroende på detta kan det ta emot upp till 20 % vatten).Gips bildades för 100- 200 miljoner år sedan genom utfällning i avskilda havsbassänger, var vattnet långsamt avdunstade. Gips som råvara får man idag i gruvor eller dagbrott. Gipsets hårdhet är påMohs hårdhetsskala på andra plats vilket gör att det är en av de mjukaste mineralerna och är därför mycket lätthanterligt. På grund av dessa karaktäristiska egenskaper användes gips som byggmaterial för väggar, golv och innertak redan i gamla Jeriko för 11000 år sedan. Egyptierna använde gipset för att bygga och dekorera pyramiderna.Under barocken blev gipset åter populärt eftersom det kunde gjutas . Det användes för att utforma invecklade ornament och prydnadsföremål vars perfekta linjer vi beundrar än idag.Idag används gipsetoftastatt utforma plattoröverdragna med kartongpå båda sidorna vilket ger plattorna dess hårdhet. Som sådana monteras de påden bärande strukturen.

Radmans Bygg Service AB

Nordenskiöldsgatan 11,
211 19 Malmö
, Sweden

Om oss

Radmans Bygg Service AB je byggföretag som specialiserade sig på snickeri. Företaget har etablerat sig med framgång på svenska marknaden, men vi har också referenser på EU marknad och vi har mestadels inriktat oss på större projekt – bostadsbyggande och byggande av offentliga institutioner såsom sjukhus, skolor och industrianläggningar.

Tjänster

Förutom snickeri sysslar företaget med byggande av villor som totalentreprenör, det vill säga vi är ansvarig för både projektering och produktion. Företaget har egen utrustning och egna experter som man behöver när bygger ett hus.

Kontakta oss

+46 76 407 8839

info@radmans.eu